Over mij2021-07-13T12:42:04+00:00

Wie is Caroline?

Ik ging met donker weg en ik kwam in het donker weer thuis.

Jarenlang werkte ik als Amsterdamse marketeer in de reclame, en voor mezelf als online business manager. Dienstverlenende functies waar ik 24/7 druk mee was. De balans privé en carrière was een crime.

Op een gegeven moment was ik uit gejongleerd. Ik had er geen lol meer in. Lekker naar de kapper? Ik vond er niks meer aan, zat als een zombie in die stoel. Winkelen, uiteten – alles wat ik leuk had gevonden, waarvan ik ooit genoot, was vlak en saai geworden. Ik was soms verdrietig, omdat ik mijn leuke leven niet leuk meer vond.

Zelfs ’s avonds naar mijn paard toe gaan kon ik amper opbrengen. En dat was de druppel.

Ik holde mezelf voorbij. En klapte tegen een muur. Het plaatje klopte niet meer, ik werken vanuit huis en paard stond te wachten op een pensionstal, totdat ik een uurtje kwam. Kon niet alleen mijzelf het leven niet geven waar ik naar verlangde maar ook mijn paarden niet.

Vanuit de puinhopen die Caroline heetten, ben ik mijn omgeving waar gaan nemen, waardoor ik veel dieper in mezelf kon kijken. Ik verliet de Randstad en verhuisde met man, honden en paarden naar landelijk Zuidoost Groningen.

Eenmaal in Groningen kwam ik in aanraking met paardencoaching. Dat bracht me nog een verdieping van het effect dat mijn paarden altijd al op me hadden. De coachingsopleiding zorgde voor de echte omslag in mij: van stuiterende trendy marketingbal naar de rust, het bewustzijn en het plezier die ik nu ervaar.

Als ik ’s morgens buiten kom, word ik begroet door mijn honden en de hinnikende paarden. Als ik geluk heb, zie ik de herten die in de rijbak overnachten, er nog liggen slapen. Terwijl ik de honden uitlaat, geniet ik van de rust in het agrarische buitengebied waar ik woon. Mijn werk doe ik nog steeds aan huis, maar nu MET mijn paarden in het zicht en honden, kippen en poezen om me heen.

Ik had het twintig jaar eerder moeten doen.

Als ik nadenk over hoe lang het heeft geduurd voordat ik deze stap zette, raakt me dat. Ik had het twintig jaar eerder moeten doen. Maar ja, ik wist eerder niet hoe belangrijk het voor me was om naar mijn gevoel te luisteren. En als je het niet weet, kun je er ook niet naar handelen. Ik was net zo oppervlakkig met mezelf bezig als mijn omgeving met mij. Pas als je echt naar jezelf gaat luisteren en de stappen daadwerkelijk zet, ontdek je dat. Ik ben nu trots op mijn stap. Mijn leven is totaal veranderd. Ik heb een heel andere kant van mezelf ontdekt, ik leef bewust en volg mijn hart.

MIJN KUDDE

Graag stel ik je voor aan de kudde, mijn paarden, co-coaches die cliënten zo geweldig begeleiden tijdens hun coachtrajecten.

Menne van de Elsenerhof
Menne van de Elsenerhof
2004, Fries, ruin en onbetwiste leider. Ons aardepaard, stabiel en standvastig. Hij heeft de invloed om iemand weer dichter bij zichzelf te brengen.
Alger D. van Rijnwoude
Alger D. van Rijnwoude
2016, Fries, hengst, roepnaam Speck. Omgaan met hem is spelen met energie, vuurpaard. Hij leert je om krachtig te zijn, niet sterk.
Abeltje van de Bloesem
Abeltje van de Bloesem
2008, Shetlander, palomino, hengst. Klein, slim, lief en zal zijn kudde nooit uit het oog verliezen. Niemand hoeft hem de regels uit te leggen.

LAATSTE NIEUWS

Wat is het nut van lichaamsgewaarzijn?

...en welke gevolgen heeft het als je (te) weinig bewust bent van je lichaam? Dat verdrongen en verborgen emoties lichamelijke klachten kunnen veroorzaken, is voor velen nog steeds onbekend, of het blijft onderbelicht tijdens behandelingen in de gezondheidszorg.

Vergeven doe je voor jezelf

“Het fijnste aan paarden vind ik dat ze mij altijd vergeven – wat er ook gebeurt.” Het meisje dacht zichtbaar na en haar handen ontspanden zich, haar ademhaling veranderde en zij begon het grote zwarte paard voorzichtig te aaien...

Voel je je lusteloos?

Depressiviteit wordt niet altijd tijdig herkend. Een depressie gaat vaak gepaard met moeheid, slecht slapen, een slechte concentratie en somber zijn. Deze klachten worden vaak gekoppeld aan actuele problemen in je leven.

“In de sessie was er ’n moment dat ik voelde dat de activiteit niet goed paste bij wat ik wilde. Ik vond dat heel moeilijk maar heb het toch aangedurfd om de activiteit toch niet te willen doen. Ik voelde vrijwel direct de paniek verdwijnen. Caroline gaf aan het goed te vinden dat ik dat aangaf. Toen we stonden te praten kwam het paard alweer naar me toe en gaf me zacht met zijn hoofd een duwtje. Zo mooi en ik wist toen ook dat het goed was.”

Lies Meerval
0%
KORTING

Ben je geïnteresseerd in een coachsessie?

Plan een kennismaking en ontvang 15% korting op je eerste coachtraject.

CONTACT

ABOUT US

Vestibulum nec velit ante. Praesent dignissim interdum est, in lacinia elit pretium nec. Aliquam erat volutpat. Fusce laoreet mi leo. Vestibulum nec velit ante. Praesent dignissim interdum est, in lacinia elit pretium nec. Aliquam erat volutpat. Fusce laoreet mi leo.

Recent Works

Ga naar de bovenkant