Maak kennis met paardencoaching

Wil je meer leren leven vanuit je gevoel? Dan is deze 1-daagse Masterclass Paardencoaching iets voor jou!

Oordeelloos en eerlijk als ze zijn, pikken paarden subtiele signalen op, om daar met lichaamstaal op te reageren. Paarden geven je zo hele heldere en verrassende feedback. Met paardencoaching word je gecoacht met behulp van paarden.

Ja! Reserveer mijn plek

Beperkt aantal plekken beschikbaar, omdat ik graag met kleine  groepen werk, zodat er voldoende aandacht is.

Caroline de Grood

Ik ben heel enthousiast over deze masterclass en wat je ervan zult leren

Ervaar wat de paarden jou te vertellen hebben tijdens deze masterclass Paardencoaching. Ben je benieuwd hoe coaching en therapie met de inzet van paarden werkt? Ontdek dan tijdens de 1-daagse live masterclass of het ook iets voor jou is!

Een paard is een kudde- en prooidier. Om te overleven moet hij gevoelens en intenties van anderen interpreteren en daarop reageren. Deze eigenschappen gebruiken we bij coaching met paarden. Het biedt je een bewustwording. Dit geeft op veilige wijze diepgaand inzicht in jouw functioneren.

Een paard is een hele bijzondere coach of therapeut.

Zonder er een goed of fout aan te verbinden, laten ze zien wat zij voelen bij jouw gedrag en jouw houding.  Het mooie aan therapie met paarden is dat je direct een gedragsverandering bij het paard ziet wanneer jij als cliënt jouw eigen gedragingen, gedachten of emoties (h)erkent en verandert.

Hoe dit precies allemaal werkt ga ik je laten zien tijdens deze Masterclass Paardencoaching.

Proef de sfeer

Ervaar de samenwerking

Veel stof tot nadenken

Onder het genot van koffie of thee en wat lekkers, leg ik je uit hoe coaching met de hulp van paarden werkt, ook is er ruimte om vragen te stellen. Ervaring of affiniteit met paarden is niet nodig. De demonstratie/ groepsactiviteit tijdens de masterclass vind plaats op de grond en nooit op het paard. De masterclass is ’n mooie manier om paardencoaching te ervaren.

Praktische informatie

De eerstvolgende masterclass is nog niet gepland. Heb je belangstelling om deel te nemen? Laat dit dan weten door ’n mail te sturen aan info@horseofcourse.nl of klik op een van de aanmeldbuttons.

 

Tijdsduur

De Masterclass begint altijd om 10:00 en duurt tot ongeveer 12:30 uur. Bij voldoende aanmeldingen (min. 5 – max. 12) volgt er in overleg een datum die iedereen schikt.

 

Jouw investering

Deelname aan de Masterclass kost 34,50 per persoon. Inclusief een goodie bag na afloop . Ook koffie, thee en wat lekkers is inbegrepen.

 

Kleding

De Masterclass vindt grotendeels buiten plaats, trek daarom als het koud is goede waterdichte en warme kleding aan. Denk ook vooral aan stevige dichte schoenen, waarop je goed uit de voeten kan.

Zij gingen je voor…

Misschien twijfel je nog. Lees de reacties hieronder van andere deelnemers. Ik vind het belangrijk om ze met je te delen en heb daarvoor ook toestemming gevraagd.

Interessante inzichten

“De masterclass was een mooie ochtend op een prachtige locatie en heeft zoveel interessante inzichten gegeven dat ik mij meteen heb aangemeld voor een coachtraject.”

Monique Klaver

Had het nooit verwacht

“Ik wist niet goed wat ik kon verwachten, maar deed mee om geen spelbreker te zijn in de groep.  De paarden hebben mij feilloos aangevoeld.  Ik weet nu dat paardencoaching héél waardevol is.”

John Huisman

Veel gestelde vragen

Hieronder vindt je antwoorden op veel voorkomende vragen. Staat jouw antwoord er niet bij? Stuur me dan gerust een bericht via info@horseofcourse.nl.

Wat is de methodiek?

Equine assisted coaching (paardencoaching) is een ervaringsgerichte coachmethodiek, waarbij paarden worden ingezet en die zijn oorsprong in o.a. psychoanalyse en Gestalttherapie vindt.

Wat is het doel?

Het doel is om tot bewustwording te komen door middel van activiteiten met paarden en reflectie op wat daarin gebeurt en ervaren wordt. Bewustwording van wat er aan de coachvraag ten grondslag ligt en hoe zich dat in het hier en nu manifesteert. In een emotioneel veilige omgeving kun je onderzoeken, experimenteren en nieuw gedrag uitproberen en ervaren hoe dat voor jezelf en de ander (het paard) is.

Is het niet ‘zweverig’?

Equine assisted coachsessies spelen zich altijd letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond af. Alle activiteiten vinden naast het paard plaats. De belangrijkste reden hiervoor is gelijkwaardigheid: het paard is – net als de coach en de coachee – vrij om te bewegen en te gaan waar het wil.

Wil je alvast meer weten?

Lees meer over mijn kudde en het coachen met behulp van paarden horseofcourse.nl

Wat als ik paarden eng vind?

Tijdens een sessie bepaal je zelf hoe dicht je bij het paard gaat staan. Ook wanneer je wat meer op afstand staat zal het paard jouw aanwezigheid opmerken en daarop reageren. Vaak gebeurt het dat mensen zich naarmate zij langer in de omgeving van het paard begeven zich steeds comfortabeler voelen.

Wat als we met ‘n groep komen die elkaar kent?

Dan kunnen we de inhoud van de masterclass daarop persoonlijk afstemmen, zodat jullie optimaal de masterclass ervaren.

Ja! Ik doe graag mee.

© Copyright 2021 – Horse of Course Coaching.  Alle rechten voorbehouden.