Ik ging met donker weg en ik kwam in het donker weer thuis.
Jarenlang werkte ik als marketeer in de reclame en voor mezelf als online business coach. Dienstverlenende functies waar ik 24/7 druk mee was. De balans privé en carrière was een crime. Op een gegeven moment was ik uit gejongleerd. Ik kon niet meer en had er geen lol meer in. Lekker naar de kapper? Ik vond er niks meer aan, zat als een zombie in die stoel. Winkelen, uiteten – alles wat ik leuk had gevonden, waarvan ik ooit genoot, was vlak en saai geworden. Ik was soms verdrietig, omdat ik mijn leuke leven niet leuk meer vond. Zelfs ’s avonds naar mijn paard toe gaan kon ik amper opbrengen. Ik holde mezelf voorbij. En klapte tegen een muur.

Vanuit de puinhopen die Caroline heetten, ben ik mijn omgeving echt waar gaan nemen, waardoor ik gek genoeg dieper in mezelf kon kijken. Ik verliet de Randstad en verhuisde met man, honden en paarden naar landelijk Zuidoost Groningen.

Nooit meer hollen en vliegen.
Bij mijn paarden vond ik altijd de rust. Zij hielden mij liefdevol een spiegel voor en leerden mij om naast hollen en vliegen, ook eens stil te staan.

Eenmaal in Groningen kwam ik in aanraking met paardencoaching. Dat bracht me nog een verdieping van het effect dat mijn paarden altijd al op me hadden. De coaching zorgde voor de echte omslag in mij: van stuiterende marketingbal naar de rust, het bewustzijn en het plezier die ik nu ervaar.

Als ik ’s morgens buiten kom, word ik begroet door mijn honden en de hinnikende paarden. Als ik geluk heb, zie ik de herten die in de rijbak overnachten, er nog liggen slapen. Terwijl ik de honden uitlaat, geniet ik van de seizoenskleuren in het agrarische buitengebied waar ik woon. Mijn werk doe ik aan huis.

Natuurlijk, ik ga nog wel eens lekker winkelen met een vriendin van destijds. ‘O, nou kun je die grote dure tas eindelijk kopen!’, zegt ze dan – en ik denk: ‘Een tas? Joh, wat moet ik met die designertas hier in het boerendorp? Ik heb laarzen nodig, geen dure leren maar stevige regenlaarzen, en een nieuwe kruiwagen zou handig zijn.’ Mijn behoeften zijn een stuk basaler geworden. Mijn leven ook. Ik geniet er met volle teugen van.

“Mijn visie op het doorbreken van geleefd worden? Eerst weer leren voelen, want dat ben je verleerd. Daardoor volg je nu wat je omgeving je oplegt of aanraadt, hoe flitsend je leven of carrière ook is. Het is nodig om dat rigoreus te doorbreken.
Te leren voelen wat jíj wilt en nodig hebt. Dan pas kun je doorpakken naar een nieuwe koers, jouw eigen koers.

Wat je van me moet weten voordat je met me in zee gaat:
Al ben ik nu afgestudeerd en gecertificeerd paardencoach, ik blijf degene die ik was. Dat betekent dat ik er niet omheen praat – zullen we het liefdevol direct noemen? Je moet hier niet komen voor een sweet talk sessie: ik geef je met liefde mijn tijd, aandacht en expertise maar ik ga niet voor alleen een fijne ervaring. Het gaat om resultaat.

Net als mijn paarden eigenlijk. Die doen ook niet alsof.

Als je me beter leert kennen kom je erachter dat ik:

  • van pizza Hawaï houd maar zonder de ham;
  • ontroerd raak van de combinatie paarden en muziek;
  • van de grote stad eigenlijk alleen de diversiteit aan restaurants mis;
  • elke maandag opnieuw begin met lijnen.

DE KUDDE

Om goed anderen te kunnen coachen met behulp van paarden, is een kudde die in balans en gelukkig is heel belangrijk. Ik noem ze dan ook mijn co coaches en stel ze hieronder heel graag aan je voor:

Menne van de Elsenerhof
Menne van de Elsenerhof
Menne is in 2004 geboren in Markelo en heeft de eerste 3 jaar van zijn leven doorgebracht in een kudde in Grolloo. Hij is mijn ‘once in a lifetime horse’. Een rijkdom in alle opzichten. Hij laat mij zoveel zien en voelen. Ik leer zo ontzettend veel van hem, elke dag weer! Menne is een zogeheten Aarde paard, eten is heilig voor hem, hij is betrouwbaar, stabiel, gevoelig, wijs, maar ook de clown in ons midden en de absolute leider van de kudde.
Alger D. van Rijnwoude
Alger D. van Rijnwoude
Alger (roepnaam: Speck) is in 2016 geboren en is een Friese hengst. Een plaatje om te zien en net zo lief als dat hij knap is. Als hengst vestigt hij snel de aandacht op zich en geniet daar ook van. Speck heeft een heel fijn en welwillend karakter maar zeker ook een eigen willetje. Hij wil graag met je werken en een verbinding is gauw gemaakt, als je daarvoor open staat. Mijn Vuur paard: aanhankelijke, vrolijke aandachtstrekker.
Abeltje van de Bloesem
Abeltje van de Bloesem
Abeltje (geboren in 2007) doet met zijn kleine formaat niet onder bij zijn grote vrienden. Als gepensioneerde dekhengst is zijn sterke eigen wil heel kenmerkend, en zoals het een goede Shetlandpony natuurlijk betaamt. In de korte tijd dat hij deel uit maakt van de kudde heeft hij al meer dan zijn plek veroverd. En maakt hij ook graag deel uit van het gezin. Van de elementen Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water heeft hij allemaal iets meegekregen.

“Hele bijzondere ervaring, om met het prachtige paard van Caroline tot zulke enorme heldere bewustheden te komen. En natuurlijk doordat Caroline met veel begrip en geduld precies weet wat ze je moet vragen om daarin een stapje verder te komen. Van harte aan te bevelen om zo’n prachtige coachsessie te doen, zeer voor herhaling vatbaar!”

Minouc Henderson, Coachee
Weet je soms even niet meer wat je met je leven aan moet?

 

Je voelt je niet ongelukkig, maar je voelt geen passie meer voor de dingen die je doet.
Neem contact op, ik help je met mijn kudde weer uit deze vervelende sleur! 
CONTACT